Prof. mr. P.P.Th. (Paul) Bovend'Eert

foto Prof. mr. P.P.Th. (Paul) Bovend'Eert
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Paul Bovend'Eert

Paul Bovend'Eert is als fellow betrokken bij het Montesquieu Instituut. Zijn onderzoek richt zich op staatsrecht, met name over de koning, de regering, het parlement en de rechterlijke organisatie, ook in rechtsvergelijkend perspectief (Amerikaans staatsrecht).

Bovend'Eert is hoogleraar Staatsrecht aan de Radboud Universiteit. Momenteel houdt hij zich in het bijzonder bezig met vraagstukken over integriteit in de politiek.

in de periode 2006:

1.

Personal data

Place and date of birth
Venlo, 1957

2.

Main functions and occupations

Main functions and occupations
hoogleraar staatsrecht, Katholieke Universiteit Nijmegen (later Radboud Universiteit), from 1999 (gespecialiseerd in regering en parlement, rechterlijke organisatie en rechtspraak, vergelijkend (Amerikaans en Duits staatsrecht) staatsrecht)

3.

Other positions

Current (2/3)
  • voorzitter klachtadviescommissie Arrondissementsrechtbank te 's-Hertogenbosch
  • lid bezwaarschriftencommissie ministerie van VWS

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

4.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Extended version

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.