Mr. E.F. (Egbert) Jacobs

Source: Parlement.com.

Diplomaat, die tweeënhalf jaar secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken was. Vertrok daar in de nasleep van de paspoortaffaire i. Hield de eer aan zichzelf vanwege zijn directe betrokkenheid bij de (mislukte) komst van het nieuwe paspoort. Hij begon zijn loopbaan bij de Stichting Nederlandse Vrijwilligers. Zijn diplomatieke carrière bracht hem onder meer in de DDR, waarover hij later een boek schreef.

in de periode 1986-1989: secretaris-generaal

1.

Personal data

Surnames
Egbert Frederik (Egbert)

Place and date of birth
Naarden, 16 August 1945

2.

Party/Movement

Party/Parties
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

3.

Main functions and occupations

  • secretaris-generaal ministerie van Buitenlandse Zaken, from 1 September 1986 until 1 January 1989
  • hoofd delegatie CVSE Forum te Wenen (titel: ambassadeur), from May 1993 until 1996
  • hoofd Permanente Vertegenwoordiging bij de OESO (Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling) te Parijs, from 1996 until March 2001
  • buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur te Tokyo, from March 2001 until April 2005
  • buitengewoon en gevolmachtigd ambassaseur te Rome, from April 2005 until 2009

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Miscellaneous

algemeen
  • Kwam in het paspoortdossier in conflict met CDA-staatssecretaris René van der Linden, omdat hij vond dat die te veel naar de pijpen van de Tweede Kamer danste. Zo stond Van der Linden toe dat bijschrijving van kinderen tot twaalf jaar mogelijk zou worden en maakte hij bezwaren tegen het gebruik van de eigen naam van getrouwde vrouwen. Jacobs hield Van der Linden buiten de benoeming van een interim-manager bij KEP, de beoogde producent van het nieuwe paspoort.
 

6.

Extended version

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.