Legal provisions of COM(2018)800 - Commission Work Programme 2019 - Delivering what we promised and preparing for the future

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

EUROPESE COMMISSIE

Brussel, 3.1.2019 COM(2018) 800 final/2

ANNEXES 1 to 5

CORRIGENDUM

This document corrects the annexes to document COM (2018)800 final of 23.10.2018.

The act is not concerned.

Correction of minor errors (typos, references ...).

The text shall read as follows:

BIJLAGEN bij

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE AAN HET EUROPEES PARLEMENT, DE RAAD, HET EUROPEES ECONOMISCH EN SOCIAAL COMITÉ EN HET COMITÉ

VAN DE REGIO'S

Werkprogramma van de Commissie voor 2019 Beloften nakomen en de toekomst voorbereiden

Bijlage I: Nieuwe initiatieven

Nr.BeleidsdoelstellingInitiatieven1
Een nieuwe impuls voor banen, groei en investeringen
1.Europa weer aan het investeren krijgenMededeling inzake een investeringsplan voor Europa: stand van zaken en volgende stappen (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)
2.Een duurzame Europese toekomstDiscussienota 'Naar een duurzaam Europa in 2030, over de follow-up van de VN-doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling en de overeenkomst van Parijs inzake klimaatverandering' (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018).
Een connectieve digitale eengemaakte markt

3.

Vo ltooiing

van de digitale eengemaakte markt

Gecoördineerd plan voor de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Europa (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018). Actieplan inzake desinformatie (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018). Aanbeveling van de Commissie tot vaststelling van een formaat voor een Europees elektronisch medisch dossier (niet-wetgevend, 1e kwartaal 2019)

Een

schokbestendige energie-unie met een toekomstgericht beleid inzake klimaatverandering

Tenuitvoerlegging van de overeenkomst van Parijs

4.

Strategie voor reductie van EU-broeikasgasemissies op lange termijn in overeenstemming met de overeenkomst van Parijs (in de aanloop naar de klimaatveranderingsconferentie van Katowice van 3-14 december) (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)

5.

6.

7.

Vo ltooiing van de energie-unie

4e verslag over de stand van de energie-unie (niet-wetgevend, 1e actieplan inzake accu's (niet-wetgevend, 1e kwartaal 2019)

kwartaal

2019). Verslag

over het strategische

Toekomst

van het energie- en klimaatbeleid

Naar een nieuw institutioneel raamwerk voor ons energie- en klimaatbeleid tegen 2025: opties voor een stemsysteem op basis van versterkte gekwalificeerde meerderheid en voor een mogelijke hervorming van het

Euratom-Verdrag (n iet-wetg even d , 1e

kwartaal

2019)

Energie-efficiëntiedoelstellingen (Brexit-paraatheid)

Voorstel tot aanpassing van vermeldingen van EU-energie-efficiëntiedoelstellingen (uitgedrukt in absolute waarden) voor 2030 aan een EU met 27 (wetgevend, artikel 194 VWEU, 4e kwartaal 2018) (Brexit-paraatheid)

Een

diepere en eerlijkere interne markt met een versterkte industriële basis

In deze bijlage geeft de Commissie (voor zover beschikbaar) nadere informatie over de initiatieven die zijn opgenomen in haar werkprogramma, in overeenstemming met het Interinstitutioneel Akkoord over beter wetgeven. Deze informatie, die bij de beschrijving van de verschillende initiatieven tussen haakjes wordt gegeven, is slechts indicatief en kan tijdens het voorbereidende proces veranderen, met name in het licht van de uitkomsten van een effectbeoordelingsprocedure. Bij grijs gemarkeerde items gaat het om initiatieven die richtinggevend zijn voor de toekomst van de Unie.

1

Nr.BeleidsdoelstellingInitiatieven1
8.Eerlijke en toekomstbestendige interne marktMededeling 'Naar een optimaal functionerende interne markt in een snel veranderende mondiale omgeving: barrières uitschakelen en nieuwe kansen aangrijpen in het belang van burgers en bedrijven' (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)
9.GezondheidsbeschermingMededeling over een omvattend raamwerk van de Europese Unie voor endocriene disruptoren (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)
10.Efficiënter wetgeven op het gebied van de interne marktEfficiënter wetgeven op het gebied van belastingen: identificatie van sectoren waar kan worden overgestapt op besluitvorming met gekwalificeerde meerderheid (niet-wetgevend, 1e kwartaal 2019). Efficiënter wetgeven op het gebied van sociaal beleid: identificatie van sectoren waar kan worden overgestapt op besluitvorming met versterkte gekwalificeerde meerderheid (niet-wetgevend, 1e kwartaal 2019)
Een diepere en billijkere Economische en Monetaire Unie
11.Versterken van de internationale rol van de euroMededeling over het versterken van de internationale rol van de euro (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)
Een op wederzijds vertrouwen gebaseerde ruimte van recht en grondrechten
12.RechtsstaatVerdere versterking van het kader van 2014 voor de rechtsstaat (niet-wetgevend, 1e kwartaal 2019)
Naar een nieuw migratiebeleid
13.Tenuitvoerlegging van het ge m ee n scha pp el ij k visu m beleidMededeling over visumwederkerigheid (niet-wetgevend, 4e kwartaal 2018)
14.Visumbeleid (Brexit-paraatheid)Voorstel om het Verenigd Koninkrijk ofwel op de lijst van de derde landen 'visum vereist' te zetten of op de 'visumvrij'-lijst (wetgevend, artikel 77, lid 2, VWEU, 4e kwartaal 2018) (Brexit-paraatheid)
Een Unie van democratische verandering
15.Communiceren over EuropaMededeling over de wijze waarop de Unie meer verenigd, sterker en meer democratisch kan worden gemaakt in termen van communicatie (niet-wetgevend, 2e kwartaal 2019)

2

Bijlage II: REFIT-initiatieven2

Nr.TitelOmschrijving
Een nieuwe impuls voor banen, groei en investeringen

1.

3.

Geschiktheidscontrole     kaderrichtlijn     water     en

hoogwaterrichtlijn, samen met evaluatie richtlijn behandeling stedelijk afvalwater

De kaderrichtlijn water (Richtlijn 2000/60/EG) belangrijkste doelstelling geschiktheidscontrole zal

beschermen v evaluatie worden gemaakt

is het meest omvattende instrument van het EU-waterbeleid, EU-wateren en het verbeteren ervan tot de

met als In de

van deze

status goed. richtlijn, twee andere daarmee rechtstreeks samenhangende richtlijnen (Richtlijn 2006/118/EG (grondwater) en Richtlijn 2008/105/EG (milieukwaliteitsnormen)) en de Richtlijn 2007/60/EG (hoogwaterrichtlijn), waarmee de voorzet werd gegeven om voor de hele EU een risicobeheersbenadering in te voeren voor overstromingen. De richtlijn stedelijk afvalwater (Richtlijn 91/271/EEG) hangt nauw samen met de kaderrichtlijn water, omdat deze onmisbaar is voor het bereiken van de doelstellingen ervan.

2.Geschiktheidscontrole richtlijnen luchtkwaliteitBij deze geschiktheidscontrole, die naar verwachting tegen 2019 zal zijn afgerond, zal worden gekeken naar de prestaties van de EU-richtlijnen luchtkwaliteit (Richtlijn 2008/50/EG en Richtlijn 2004/107/EG). Deze richtlijnen stellen normen voor luchtkwaliteit vast die overal in de EU moeten worden gehaald, en leggen voorwaarden op die ervoor moeten zorgen dat lidstaten de luchtkwaliteit op hun grondgebied adequaat monitoren en beoordelen, op een geharmoniseerde en vergelijkbare wijze.

Ev aluatie

verordening overbrenging afvalstoffen

Bij de evaluatie van Verordening (EG) nr. 1013/2006 zal naar alle aspecten van de tenuitvoerlegging worden gekeken, met inbegrip van de kwestie van de illegale handel in afvalstoffen. Ook zal daarin follow-up worden gegeven van advies IX.3.a-c van het REFIT-platform van 19 maart 2018 waarin het REFIT-platform oordeelde dat meer soorten afval aan de 'groene lijst' moeten worden toegevoegd, en wijst op de uitdaging voor ondernemingen die voortvloeit uit de verplichte registratie van afvalvervoerders in alle lidstaten.

Een

diepere en eerlijkere interne markt met een versterkte industriële basis

4.

Ev aluatie richtlijn rechtsbescherming verordening Gemeenschapsmodellen

modellen

Met de evaluatie van Richtlijn 98/71/EG en van Verordening (EG) nr. 6/2002 komt er een grondige beoordeling van het algemene functioneren van het EU-stelsel voor rechtsbescherming van modellen, zowel op Unieniveau als op nationaal niveau, met name in het licht van de recente herziening van de EU-regeling voor handelsmerken, de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals 3D-printing en de markt voor reserveonderdelen.

bijlage bevat de belangrijkste evaluaties en geschiktheidscontroles die we zullen uitvoeren, met inbegrip van evaluatiewerkzaamheden als follow-up van de adviezen van het

Deze

REFIT-platform.

en

2

3

Nr.TitelOmschrijving

5.

Ev aluatie

verordening bouwproducten

houdt verband met advies

XII.8.b

van het

REFIT-platform

7

juni

Deze evaluatie van Verordening (EU) nr. 305/2011 2017, waarin de Commissie werd uitgenodigd om de kwestie van de verplichting de prestatieverklaring tien jaar te bewaren te herzien, rekening houdende met het onderscheid tussen detailhandelaren die aan bedrijven en/of consumenten verkopen, alsmede met advies XII.8.c van 23 november 2017 en advies XII.8.a van 27-28 juni 2016 van het REFIT-platform.

6.Ev aluatie over maximumgehalten bestrijdingsmiddelenresiduen en toelating gewasbeschermingsmiddelenIn deze evaluatie zal worden gekeken naar de toelatingsprocedure en met name het dubbele systeem van toelating van de werkzame stof op EU-niveau en van het gewasbeschermingsmiddel op nationaal niveau, de tijd tot de marktintroductie, de wederzijdse nationale erkenning, het vergelijkingssysteem met het oog op vervanging door minder gevaarlijke stoffen, het systeem voor het bepalen van maximumwaarden voor residuen, de handhaving en de kosten van het systeem. Deze evaluatie betreft Verordening (EG) nr. 1107/2009 en Verordening (EG) nr. 396/2005. In deze evaluatie zal worden gekeken naar de kwesties die aan de orde zijn gesteld in advies XI.10.a van het REFIT-platform van 7 juni 2017 "Multiple use/Multiple source substances – Chlorate".
Een diepere en billijkere Economische en Monetaire Unie

7.

Geschiktheidscontrole

toezichtsrap portage

Deze geschiktheidscontrole zal een analyse maken van de eisen inzake sectoroverschrijdende rapportage aan toezichthouders zoals die voortvloeien uit EU-wetgeving inzake financiële diensten (bijv. handelingen kapitaalvereisten (RKV/VKV IV), handelingen markten voor financiële instrumenten (MiFID/MiFIR), verordening Europese marktinfrastructuur (EMIR) enz.) Dit is een follow-up voor advies X.13.a van het REFIT-platform van 27 juni 2016.

8.


Geschiktheidscontrole

bed rijfsrapportage

Deze geschiktheidscontrole zal een evaluatie maken van de eisen inzake bedrijfsrapportage in onder meer de jaarrekeningrichtlijn (Richtlijn 2013/34/EU), de richtlijn bekendmaking niet-financiële informatie (Richtlijn 2014/95/EU), de transparantierichtlijn (Richtlijn 2013/50/EU) en de verordening internationale standaarden voor jaarrekeningen (Verordening (EG) nr. 1606/2002).

Een

op wederzijds vertrouwen gebaseerde ruimte van recht en grondrechten

Ev aluatie richtlijn gelijke beloning voor gelijke arbeid en arbeid van gelijke waarde

9.


Bij de evaluatie van Richtlijn 2006/54/EG zal vooral worden gekeken hoe de bestaande wettelijke bepalingen inzake gelijke beloning in de praktijk hebben uitgepakt, welke benaderingen EU-lidstaten hebben gevolgd bij de toepassing ervan, hoe deze bepalingen daadwerkelijk zijn gehandhaafd, en de mate waarin de oorspronkelijke doelstellingen zijn bereikt.

10.

Co nsumentenkrediet (Richtlijn 2008/48/EG) verkoop op afstand van financiële diensten consumenten (Richtlijn 2002/65/EG)

en aan

Bij de evaluatie van Richtlijn 2008/48/EG en van Richtlijn 2002/65/EG zal worden gekeken naar het functioneren van de markt voor consumentenkrediet en de verkoop op afstand van financiële diensten voor consumenten. De evaluatie van de markt voor consumentenkrediet zal met name ingaan op de kwesties die het REFIT-platform in zijn advies (VI.4.a-f) van 21 september 2017 aan de orde heeft gesteld.

4

Bijlage III: Prioritaire lopende voorstellen

Nr.

Thema

Volledige titel3

Referentie

Een

nieuwe impuls voor banen, groei en investeringen

1.

3.

5.

Pakket

circulaire economie

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water (herschikking)**


COM(2017) 753 final 2017/0332 (COD) 1.2.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake minimumeisen voor hergebruik van water**


COM(2018) 337 fi 2018/0169 (COD) 28.5.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de vermindering van de effecten van bepaalde kunststofproducten op het milieu**

COM(2018) 340 final 2018/0172 (COD) 30.5.2018

Onderlinge afstemming verslagleggingsverplichtingen op gebied van milieubeleid

Voorstel

voor een

VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

betreffende

de onderlinge afstemming van de verslagleggingsverplichtingen op het gebied van milieubeleid en tot wijziging van Richtlijnen 86/278/EEG, 2002/49/EG, 2004/35/EG, 2007/2/EG, 2009/147/EG en 2010/63/EU, Verordeningen (EG) nr. 166/2006 en (EU) nr. 995/2010 en Verordeningen (EG) nr. 338/97 en (EG) nr. 2173/2005 van de Raad**

COM(2018) 381 fi 2018/0205 (COD) 31.5.2018

Meerjarig Financieel Kader

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het steunprogramma voor hervormingen

COM(2018) 391 fi 2018/0213 (COD) 31.5.2018

2.VisserijcontroleVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1224/2009 van de Raad, en tot wijziging van Verordeningen (EG) nr. 768/2005, (EG) nr. 1967/2006, (EG) nr. 1005/2008 van de Raad, en Verordening (EU) nr. 2016/1139 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft visserijcontroles**COM(2018) 368 final 2018/0193 (COD) 30.5.2018
4.Toegankelijkheidseisen productenVoorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende deCOM(2015) 615 final
en dienstenonderlinge aanpassing van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen van de lidstaten inzake de2015/0278 (COD)
toegankelijkheidseisen voor producten en diensten*2.12.2015

= voorstel vermeld in de gezamenlijke verklaring over de wetgevingsprioriteiten van de EU Raad en de Commissie.

2018 en 2019,

ondertekend door de voorzitters van het

Europees Parlement,

prioritaire dossiers

Werkprogramma Commissie 2018 en Intentieverklaring 2018.

3


de

voor


5

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het InvestEU-programma


COM(2018) 439 final 2018/0229 (COD) 6.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van uitvoeringsmaatregelen voor het stelsel van eigen middelen van de Europese Unie


COM(2018) 327 f 2018/0132 (APP) 2.5.2018

Voorstel Unie

voor een

BESLUIT VAN DE RAAD

betreffende het stelsel van eigen middelen van de

Europese


COM(2018) 325 f 2018/0135 (CNS) 2.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EEG, Euratom) nr. 1553/89 betreffende de definitieve uniforme regeling voor de inning van de eigen middelen uit de belasting over de toegevoegde waarde


COM(2018) 328 final 2018/0133 (NLE) 2.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD betreffende de regels en procedures voor de terbeschikkingstelling van de eigen middelen op basis van de gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting, het emissiehandelssysteem van de Europese Unie en niet-gerecycleerd kunststof verpakkingsafval, en betreffende de maatregelen om in de behoefte van kasmiddelen te voorzien

COM(2018) 326 f 2018/0131 (NLE) 2.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot bepaling van het meerjarig financieel kader voor de jaren 2021-2027


COM(2018) 322 final 2018/0132 (APP) 2.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van het bijstandsprogramma voor de ontmanteling van de kerncentrale van Ignalina in Litouwen (het Ignalina-programma) en tot intrekking

Verordening (EU) nr. 1369/2013

Raad


COM(2018) 466 f 2018/0251 (NLE) 13.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van een specifiek financieel programma voor de ontmanteling van nucleaire faciliteiten en het beheer van kernafval, en tot intrekking van Verordening (Euratom) nr. 1368/2013 van de Raad


COM(2018) 467 f 2018/0252 (NLE) 13.6.2018

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD houdende wijziging van Beschikking 2007/198/Euratom tot oprichting van de Europese Gemeenschappelijke Onderneming voor ITER en de ontwikkeling van fusieenergie en tot toekenning van gunsten daaraan


COM(2018) 445 final 2018/0235 (NLE) 7.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 508/2014 van het Europees Parlement en de Raad

COM(2018) 390 fi 2018/0210 (COD) 12.6.2018

van de

van

6

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een programma voor het milieu en klimaatactie (LIFE) en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1293/2013

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF +)


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het Douane-programma voor samenwerking op het gebied van douane


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het Fiscalis-programma voor samenwerking op het gebied van belastingen


Voorstel

voor een

VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

vaststelling van een programma inzake uitwisselingen, bijstand en opleiding voor de bescherming van de euro tegen valsemunterij voor de periode 2021-2027 (het 'programma Pericles IV')


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de instelling van een Europese stabilisatiefunctie voor investeringen


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake de financiering, het beheer en de monitoring van het gemeenschappelijk landbouwbeleid en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1306/2013


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 1308/2013 tot vaststelling van een gemeenschappelijke ordening van de markten    voor    landbouwproducten,    (EU)    nr.    1151/2012    inzake    kwaliteitsregelingen    voor

landbouwproducten en levensmiddelen, (EU) nr. 251/2014 inzake de definitie, de aanduiding, de aanbiedingsvorm, de etikettering en de bescherming van geografische aanduidingen van gearomatiseerde wijnbouwproducten, (EU) nr. 228/2013 houdende specifieke maatregelen op landbouwgebied ten behoeve van de ultraperifere gebieden van de Unie en (EU) nr. 229/2013 houdende specifieke maatregelen op landbouwgebied ten behoeve van de kleinere eilanden in de Egeïsche Zee

COM(2018) 385 final 2018/0209 (COD) 1.6.2018

COM(2018) 380 fi 2018/0202 (COD) 30.5.2018

COM(2018) 382 fi 2018/0206 (COD) 30.5.2018

COM(2018) 442 final 2018/0232 (COD) 8.6.2018

COM(2018) 443 fi 2018/0233 (COD) 8.6.2018

COM(2018) 369 final 2018/0194 (COD) 31.5.2018

COM(2018) 387 final 2018/0212 (COD) 31.5.2018

COM(2018) 393 fi 2018/0217 (COD) 1.6.2018

COM(2018) 394 final 2018/0218 (COD) 1.6.2018

tot

7

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van voorschriften inzake steun voor de strategische plannen die de lidstaten in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid opstellen (strategische GLB-plannen) en die uit het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling (Elfpo) worden gefinancierd, en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1305/2013 van het Europees Parlement en de Raad en van Verordening (EU) nr. 1307/2013 van het Europees Parlement en de Raad


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van de Connecting Europe Facility en tot intrekking van Verordeningen (EU) nr. 1316/2013

(EU)

283/2014


tot

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD vaststelling van het programma voor de eengemaakte markt, het concurrentievermogen van ondernemingen, met inbegrip van kleine en middelgrote ondernemingen, en Europese statistieken, en tot intrekking     van     de

(EU)

Verordeningen (EU)     nr. 99/2013,

258/2014, (EU) nr. 652/2014 en (EU) 2017/826

(EU) nr. 1287/2013,    (EU) nr. 254/2014,


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het ruimtevaartprogramma van de Unie en het Agentschap van de Europese Unie voor het ruimtevaartprogramma en tot intrekking van de Verordeningen (EU) nr. 912/2010, (EU)

1285/2013

(EU)

377/2014 en Besluit nr. 541/2014/EU


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van het Europees Defensiefonds

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma 'Europees Solidariteitskorps' en tot intrekking van [verordening inzake het Europees Solidariteitskorps]

en

Verordening (EU) nr. 375/2014


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma Creatief Europa (2021-2027) en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1295/2013


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van 'Erasmus': het programma van de Unie voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport, en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 1288/2013

COM(2018) 392 final 2018/0216 (COD) 1.6.2018

COM(2018) 438 fi 2018/0228 (COD) 6.6.2018

COM(2018) 441 final 2018/0231 (COD) 7.6.2018

COM(2018) 447 fi 2018/0236 (COD) 6.6.2018

COM(2018) 476 fi 2018/0254 (COD) 13.6.2018

COM(2018) 440 final 2018/0230 (COD) 11.6.2018

COM(2018) 366 fi 2018/0190 (COD) 30.5.2018

COM(2018) 367 final 2018/0191 (COD) 30.5.2018

en

n r .

n r.

n r .

8

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD houdende gemeenschappelijke bepalingen inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds Plus, het Cohesiefonds, en het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij en de financiële regels voor die fondsen en voor het Fonds voor asiel en migratie, het Fonds voor interne veiligheid en het Instrument voor grensbeheer en visa


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling en het Cohesiefonds


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende een mechanisme om juridische en administratieve belemmeringen in een grensoverschrijdende context uit de weg te ruimen


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende specifieke bepalingen voor de doelstelling 'Europese territoriale samenwerking' (Interreg) ondersteund door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling en financieringsinstrumenten voor extern optreden


Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2015/1588 van de Raad van 13 juli 2015 betreffende de toepassing van de artikelen 107 en 108 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op bepaalde soorten van horizontale steunmaatregelen


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van Horizon Europa – het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie, en tot vaststelling van de regels voor deelname en verspreiding


Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het specifieke programma tot uitvoering van Horizon Europa — het kaderprogramma voor onderzoek en

innovatie


Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van het programma voor onderzoek en opleiding van de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie voor de periode 2021-2025 ter aanvulling het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie

Horizon Europa


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma Digitaal Europa voor de periode 2021-2027

COM(2018) 375 final 2018/0196 (COD) 29.5.2018

COM(2018) 372 fi 2018/0197 (COD) 30.5.2018

COM(2018) 373 fi 2018/0198 (COD) 29.5.2018

COM(2018) 374 final 2018/0199 (COD) 29.5.2018

COM(2018) 398 f 2018/0222 (NLE) 6.6.2018

COM(2018) 435 final 2018/0224 (COD) 7.6.2018

COM(2018) 436 fi 2018/0225 (COD) 7.6.2018

COM(2018) 437 f 2018/0226 (NLE) 7.6.2018

COM(2018) 434 final 2018/0227 (COD) 6.6.2018

9

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

6.

Connecting Europe Facility 2014-2020: terugtrekking Verenigd Koninkrijk uit de Unie (wijziging Verordening (EU) nr. 1316/2013)

(Brexit-paraatheid)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1316/2013 wat betreft de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Unie

COM(2018) 568 final 2018/0299 (COD) 1.8.2018

8.

Digitale

overeenkomsten

Voorstel

voor een

RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

betreffende

bepaalde aspecten van overeenkomsten voor de levering van digitale

inhoud*

COM(2015) 634 final 2015/0287 (COD) 9.12.2015

9.

Toepassing en werking .eu-topniveaudomeinnaam


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de toepassing en werking van de .eu-topniveaudomeinnaam en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 733/2002 en Verordening (EG) nr. 874/2004 van de Commissie**

10.

Hergebruik overheidsinformatie (herschikking)


COM(2018) 231 final 2018/0110 (COD) 27.4.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het hergebruik van overheidsinformatie (herschikking)**


COM(2018) 234 fi 2018/0111 (COD) 25.4.2018

12.

Eerbiediging privéleven en bescherming persoonsgegevens in elektronische communicatie (e-privacy)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD met betrekking tot de eerbiediging van het privéleven en de bescherming van persoonsgegevens in elektronische communicatie, en tot intrekking van Richtlijn 2002/58/EG (richtlijn betreffende privacy en

elektronische

communicatie)*

COM(2017) 10 final 2017/0003 (COD) 10.1.2017

7.Gemeenschappelijke voorschriftenVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD totwijzigingCOM(2018) 567 final
en normen voor organisaties belastvan Verordening (EG) nr. 391/2009 wat betreft de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uitde Unie2018/0298 (COD)
met inspectie en controle van1.8.2018
schepen: terugtrekking Verenigd
Koninkrijk uit de Unie (wijziging
Verordening (EG) nr. 391/2009)
(Brexit-paraatheid)
Een connectieve digitale eengemaakte markt
Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffendeCOM(2015) 635 final
bepaalde aspecten van overeenkomsten voor de online-verkoop en andere verkoop op afstand van2015/0288 (COD)
goederen*9.12.2015
11.Bevordering billijkheid enVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD terCOM(2018) 238 final
transparantie voor zakelijkebevordering van billijkheid en transparantie voor zakelijke gebruikers van onlinetussenhandelsdiensten*2018/0112 (COD)
gebruikers26.4.2018
onlinetussenhandelsd ie n ste n

10

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

13.

Cyberbeveiliging

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake Enisa, het agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging, tot intrekking van Verordening (EU) nr. 526/2013, en inzake de certificering van de cyberbeveiliging van informatie- en communicatietechnologie ("de cyberbeveiligingsverordening")*

COM(2017) 477 final 2017/0225 (COD) 13.9.2017

14. Auteursrechten-pakket

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van het Europees kenniscentrum voor industrie, technologie en onderzoek op het gebied van cyberbeveiliging en het netwerk van nationale coördinatiecentra (Bijdrage van de aan de bijeenkomst van leiders in Salzburg op 19-20 september 2018)**

Europese Commissie


COM(2018) 630 fi 2018/0328 (COD) 12.9.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake auteursrechten in de digitale eengemaakte markt*


COM(2016) 593 fi 2016/0280 (COD) 14.9.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van voorschriften inzake de uitoefening van auteursrechten en naburige rechten die van toepassing zijn op bepaalde online-uitzendingen van omroeporganisaties en doorgifte van televisie- en

radioprogramma's*

COM(2016) 594 final 2016/0284 (COD) 14.9.2016

Een

schokbestendige energie-unie met een toekomstgericht beleid inzake klimaatverandering


15.

Mobiliteits- en klimaatveranderingspakket


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van CO2-emissienormen voor nieuwe zware bedrijfsvoertuigen**


COM(2018) 284 final 2018/0143 (COD) 17.5.2018

Voorstel

voor een

VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

tot

vaststelling van emissienormen voor nieuwe personenauto's en nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen in het kader van de geïntegreerde benadering van de Unie om de CO2-emissies van lichte voertuigen te beperken en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 715/2007 (herschikking)*

COM(2017) 676 final 2017/0293 (COD) 8.11.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1073/2009 tot vaststelling van gemeenschappelijke regels voor toegang tot de internationale markt voor touringcar- en autobusdiensten*

COM(2017) 647 fi 2017/0288 (COD) 8.11.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 92/106/EEG houdende vaststelling van gemeenschappelijke voorschriften voor bepaalde vormen van gecombineerd vervoer van goederen tussen lidstaten*

COM(2017) 648 final 2017/0290 (COD) 8.11.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2009/33/EG inzake de bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen*

COM(2017) 653 fi 2017/0291 (COD) 8.11.2017

11

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie
16.Gemeenschappelijke regels voorVoorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging vanCOM(2017) 660 final
interne markt aardgas:Richtlijn 2009/73/EG betreffende gemeenschappelijke regels voor de interne markt voor aardgas**2017/0294 (COD)
pijpleidingen van en naar derde8.11.2017
landen

17. Pakket 'Schone energie'

18.

Pakket 'Europa in beweging'

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende risicoparaatheid in de elektriciteitssector en tot intrekking van Richtlijn 2005/89/EG*


COM(2016) 862 fi 2016/0377 (COD) 30.11.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van een Agentschap van de Europese Unie voor de samenwerking tussen energieregulators (herschikking)*

COM(2016) 863 fi 2016/0378 (COD) 30.11.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende

de interne markt voor

elektriciteit (herschikking)*


COM(2016) 861 final 2016/0379 (COD) 30.11.2016

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake gemeenschappelijke regels voor de interne markt voor elektriciteit (herschikking)*

COM(2016) 864 fi 2016/0380 (COD) 30.11.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het stroomlijnen van maatregelen met het oog op een snellere voltooiing van het trans-Europees vervoersnetwerk**


COM(2018) 277 final 2018/0138 (COD) 17.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot instelling Europees maritiem éénloketsysteem en tot intrekking van Richtlijn 2010/65/EU**


van een

COM(2018) 278 final 2018/0139 (COD) 17.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake elektronische informatie over goederenvervoer**


COM(2018) 279 fi 2018/0140 (COD) 17.5.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2006/1/EG betreffende het gebruik van gehuurde voertuigen zonder bestuurder voor het vervoer van goederen over de weg*


COM(2017) 282 final 2017/0113 (COD) 31.5.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 1999/62/EG betreffende het in rekening brengen van het gebruik van bepaalde infrastructuurvoorzieningen aan zware vrachtvoertuigen*

COM(2017) 275 fi 2017/0114 (COD) 31.5.2017

12

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

19.

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2006/22/EG wat betreft de handhavingsvoorschriften en tot vaststelling van specifieke regels met betrekking tot Richtlijn 96/71/EG en Richtlijn 2014/67/EU voor de terbeschikkingstelling van bestuurders in de wegvervoersector**


COM(2017) 278 final 2017/0121 (COD) 31.5.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 561/2006 wat betreft de minimumeisen voor maximale dagelijkse en wekelijkse rijtijden, minimumonderbrekingen en dagelijkse en wekelijkse rusttijden, en Verordening (EU) nr. 165/2014 wat betreft positionering door middel van tachografen**

COM(2017) 277 fi 2017/0122 (COD) 31.5.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 1071/2009 en Verordening (EG) nr. 1072/2009 teneinde ze aan te passen aan ontwikkelingen in de sector*


COM(2017) 281 fi 2017/0123 (COD) 31.5.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de interoperabiliteit van elektronische tolheffingssystemen voor het wegverkeer en ter vergemakkelijking van de grensoverschrijdende uitwisseling van informatie over niet-betaling van wegentol in de Unie

(herschikking)*


COM(2017) 280 final 2017/0128 (COD) 31.5.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 1999/62/EG betreffende het in rekening brengen van het gebruik van bepaalde infrastructuurvoorzieningen aan zware vrachtvoertuigen, wat betreft de bepalingen inzake belastingen op voertuigen**


COM(2017) 276 f 2017/0115 (CNS) 31.5.2017

Einde omschakeling winter/zomertijd

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het einde van de omschakeling tussen winter- en zomertijd en tot intrekking van Richtlijn 2000/84/EG**

COM(2018) 639 final 2018/0332 (COD) 12.9.2018

Een

diepere en eerlijkere eengemaakte markt met een sterkere industriële basis


20.

Pakket

duurzame beleggingen

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de totstandbrenging van een raamwerk om duurzame beleggingen te bevorderen**


COM(2018) 353 fi 2018/0178 (COD) 24.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende informatieverschaffing in verband met duurzame beleggingen en duurzaamheidsrisico's en tot wijziging van Richtlijn (EU) 2016/2341**

COM(2018) 354 final 2018/0179 (COD) 24.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2016/1011 inzake koolstofarme benchmarks en benchmarks met een positieve koolstofbalans**

COM(2018) 355 fi 2018/0180 (COD) 24.5.2018

13

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

21.

22.

23.

Grensoverschrijdende beleggingsfondsen

Crowdfundingdiensten

Minimale verliesdekking voor renderende blootstellingen

24.

Aanpassingen verordening Europese marktinfrastructuur (EMIR)

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2009/65/EG van het Europees Parlement en de Raad en Richtlijn 2011/61/EU van het Europees Parlement en de Raad met betrekking tot de grensoverschrijdende distributie van collectieve beleggingsfondsen**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 575/2013 wat betreft blootstellingen in de vorm van gedekte obligaties**


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de uitgifte van gedekte obligaties en het overheidstoezicht op gedekte obligaties en tot wijziging van Richtlijn 2009/65/EG en Richtlijn 2014/59/EU**


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het faciliteren van de grensoverschrijdende distributie van collectieve beleggingsfondsen en houdende wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 345/2013 en (EU) nr. 346/2013**

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2014/65/EU betreffende markten voor financiële instrumenten**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende Europese aanbieders van crowdfundingdiensten voor ondernemingen (ECSP)**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 575/2013 wat betreft minimale verliesdekking voor niet-renderende blootstellingen*


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 648/2012 wat betreft de clearingverplichting, de opschorting van de clearingverplichting, de rapportagevereisten, de risicolimiteringstechnieken voor otc-derivatencontracten die niet door een centrale tegenpartij worden gecleard, de registratie van en het toezicht op transactieregisters en de vereisten voor transactieregisters**


COM(2018) 92 final 2018/0041 (COD) 12.3.2018

COM(2018) 93 fin 2018/0042 (COD) 12.3.2018

COM(2018) 94 fin 2018/0043 (COD) 12.3.2018

COM(2018) 110 final 2018/0045 (COD) 12.3.2018

COM(2018) 99 fin 2018/0047 (COD) 8.3.2018

COM(2018) 113 final 2018/0048 (COD) 8.3.2018

COM(2018) 134 final 2018/0060 (COD) 14.3.2018

COM(2017) 208 fi 2017/0090 (COD) 4.5.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1095/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor effecten en markten) en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 648/2012 wat betreft de procedures en betrokken autoriteiten voor de vergunningverlening aan CTP's en de vereisten voor de erkenning van CTP's uit derde landen**

COM(2017) 331 final 2017/0136 (COD) 20.9.2017

14

niet-

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

25.

26.

27.

28.

Pan-Europees persoonlijk pensioenproduct (PEPP)


Taken, governance en financiering Europese toezichthoudende autoriteiten (ESA's)


Vereisten voor en toezicht op beleggingsondernemingen


Openbaarmaking informatie over winstbelasting

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake een pan-Europees persoonlijk pensioenproduct (PEPP)**

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2014/65/EU betreffende markten voor financiële instrumenten en van Richtlijn 2009/138/EG betreffende de toegang tot en uitoefening van het verzekerings- en het herverzekeringsbedrijf (Solvabiliteit II)**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1092/2010 betreffende macroprudentieel toezicht van de Europese Unie op het financiële stelsel en tot oprichting van een Europees Comité voor systeemrisico's**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende prudentiële vereisten voor beleggingsondernemingen en tot wijziging van Verordeningen (EU) nr. 575/2013, (EU) nr. 600/2014 en (EU) nr. 1093/2010**


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het prudentieel toezicht op beleggingsondernemingen en tot wijziging van Richtlijnen 2013/36/EU en 2014/65/EU**


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2013/34/EU wat betreft de openbaarmaking van informatie over de winstbelasting door bepaalde ondernemingen en bijkantoren**

COM(2017) 343 final 2017/0143 (COD) 29.6.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1093/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Bankautoriteit); Verordening (EU) nr. 1094/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen); Verordening (EU) nr. 1095/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor effecten en markten); Verordening (EU) nr. 345/2013 betreffende Europese durfkapitaalfondsen; Verordening (EU) nr. 346/2013 betreffende Europese sociaalondernemerschapsfondsen; Verordening (EU) nr. 600/2014 betreffende markten in financiële instrumenten; Verordening (EU) 2015/760 betreffende Europese langetermijnbeleggingsinstellingen; Verordening (EU) 2016/1011 betreffende indices die worden gebruikt als benchmarks voor financiële instrumenten en financiële overeenkomsten of om de prestatie van beleggingsfondsen te meten; en Verordening (EU) 2017/1129 betreffende het prospectus dat moet worden gepubliceerd wanneer effecten aan het publiek worden aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt worden toegelaten**

COM(2017) 536 fin 2017/0230 (COD ) 20.9.2017

COM(2017) 537 final 2017/0231 (COD) 20.9.2017

COM(2017) 538 fi 2017/0232 (COD) 20.9.2017

COM(2017) 790 final 2017/0359 (COD) 20.12.2017

COM(2017) 791 fi 2017/0358 (COD) 20.12.2017

COM(2016) 198 fi 2016/0107 (COD) 12.4.2016

15

Nr. l

Thema

Volledige titel3

Referentie

29.Transparantie en duurzaamheid EU-risicobeoordeling in de voedselketenVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de transparantie en duurzaamheid van de EU-risicobeoordeling in de voedselketen en houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 178/2002 [betreffende de algemene levensmiddelenwetgeving], Richtlijn 2001/18/EG [inzake de doelbewuste introductie van ggo's in het milieu], Verordening (EG) nr. 1829/2003 [inzake genetisch gemodificeerde levensmiddelen en diervoeders], Verordening (EG) nr. 1831/2003 [betreffende toevoegingsmiddelen voor diervoeding], Verordening (EG) nr. 2065/2003 [inzake rookaroma's], Verordening (EG) nr. 1935/2004 [inzake materialen die met levensmiddelen in contact komen], Verordening (EG) nr. 1331/2008 [inzake de uniforme toelatingsprocedure voor levensmiddelenadditieven, voedingsenzymen en levensmiddelenaroma's], Verordening (EG) nr. 1107/2009 [betreffende gewasbeschermingsmiddelen] en Verordening (EU) 2015/2283 [betreffende nieuwe voedingsmiddelen]**COM(2018) 179 final 2018/0088 (COD) 11.4.2018
30.Sociale dimensie interne marktVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van een Europese Arbeidsautoriteit**COM(2018) 131 final 2018/0064 (COD) 13.3.2018
Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2004/37/EG betreffende de bescherming van de werknemers tegen de risico's van blootstelling aan carcinogene of mutagene agentia op het werk (derde reeks)**COM(2018) 171 final 2018/0081 (COD) 5.4.2018
Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in de Europese Unie**COM(2017) 797 final 2017/0355 (COD) 21.12.2017
Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het evenwicht tussen werk en privéleven voor ouders en mantelzorgers en tot intrekking van Richtlijn 2010/18/EU van de Raad**COM(2017) 253 final 2017/0085 (COD) 26.4.2017
Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van de Europese Stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden (Eurofound) en tot intrekking van Verordening (EEG) nr. 1365/75 van de Raad**COM(2016) 531 final 2016/0256 (COD) 23.8.2016
Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 883/2004 betreffende de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels en Verordening (EG) nr. 987/2009 tot vaststelling van de wijze van toepassing van Verordening (EG) nr. 883/2004*COM(2016) 815final 2016/0397 (COD) 13.12.2016

31.

Wijziging gemeenschappelijk btw-stelsel wat betreft bijzondere regeling voor kleine ondernemingen

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2006/112/EG betreffende het gemeenschappelijke stelsel van belasting over de toegevoegde waarde wat betreft de bijzondere regeling voor kleine ondernemingen**

COM(2018) 21 final 2018/0006 (CNS) 18.1.2018

16

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

32.

Eerlijke

belastingheffing

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD betreffende het gemeenschappelijke stelsel van een digitaledienstenbelasting op inkomsten uit de levering van bepaalde digitale diensten**


COM(2018) 148 final 2018/0073 (CNS) 21.3.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot vaststelling van regels betreffende de vennootschapsbelasting op een aanmerkelijke digitale aanwezigheid**

33.


COM(2018) 147 f 2018/0072 (CNS) 21.3.2018

Pakket

btw-hervorm ing

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2006/112/EG wat betreft harmonisering en vereenvoudiging van bepaalde regels in het btw-stelsel en tot invoering van het definitieve stelsel voor de belastingheffing in het handelsverkeer tussen de lidstaten**


COM(2017) 569 f

2017/0251(CNS)

4.10.2017


Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 904/2010 wat betreft de gecertificeerd belastingplichtige**

34.


COM(2017) 567 final 2017/0248 (CNS) 4.10.2017

Gemeenschappelijke

geconsolideerde heffingsgrondslag vennootschapsbelasting


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD betreffende een gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting (CCCTB)**


COM(2016) 683 f 2016/0336 (CNS) 25.10.2016

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD betreffende een gemeenschappelijke heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting**

35.

Algemene


COM(2016) 685 final 2016/0337 (CNS) 25.10.2016

regeling inzake accijns

voor een

Voorstel (herschikking)**

RICHTLIJN VAN DE RAAD

houdende een algemene regeling inzake accijns

36.


COM(2018) 346 final

2018/0176(CNS)

25.5.2018

Oneerlijke handelspraktijken in relaties tussen ondernemingen in de voedselvoorzieningsketen

i----------------r

37.

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake oneerlijke handelspraktijken in de relaties tussen ondernemingen in de voedselvoorzieningsketen**


COM(2018) 173 fi 2018/0082 (COD) 12.4.2018

Aanvullend

beschermingscertificaat

geneesmiddelen

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 469/2009 betreffende het aanvullende beschermingscertificaat voor geneesmiddelen**

38. Dienstenpakket


COM(2018) 317 final 2018/0161 (COD) 28.5.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de handhaving van Richtlijn 2006/123/EG betreffende diensten op de interne markt, tot vaststelling van een kennisgevingsprocedure voor vergunningstelsels en vereisten met betrekking tot diensten en tot wijziging van Richtlijn 2006/123/EG en Verordening (EU) nr. 1024/2012 betreffende administratieve samenwerking via het Informatiesysteem interne markt**

COM(2016) 821 fi 2016/0398 (COD) 10.1.2017

17

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

40.

41.

Voorstel voor een

juridische en

elektronische stabiliteitscontrole]**

RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het operationele kader van de Europese e-kaart voor diensten ingevoerd bij [Verordening


COM(2016) 823 final 2016/0402 (COD) 10.1.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot invoering Europese e-kaart voor diensten en de bijbehorende administratieve faciliteiten**

van een

COM(2016) 824 fi 2016/0403 (COD) 10.1.2017

Goederenpakket

Voorstel

voor een

VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

tot vaststelling van voorschriften en procedures voor de naleving en de handhaving van de harmonisatiewetgeving van de Unie inzake producten en tot wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 305/2011, (EU) nr. 528/2012, (EU) 2016/424, (EU) 2016/425, (EU) 2016/426 en (EU) 2017/1369 van het Europees Parlement en de Raad en van de Richtlijnen 2004/42/EG, 2009/48/EG, 2010/35/EU, 2013/29/EU, 2013/53/EU, 2014/28/EU, 2014/29/EU, 2014/30/EU, 2014/31/EU, 2014/32/EU, 2014/33/EU, 2014/34/EU, 2014/35/EU, 2014/53/EU, 2014/68/EU en 2014/90/EU van het Europees Parlement en de Raad**


COM(2017) 795 final 2017/0353 (COD) 19.12.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de wederzijdse erkenning van goederen die in een andere lidstaat rechtmatig in de handel zijn gebracht**

Pakket


COM(2017) 796 fi 2017/0354 (COD) 19.12.2017

vennootschapsrecht

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn (EU) 2017/1132 met betrekking tot het gebruik van digitale instrumenten en processen in het kader van het vennootschapsrecht**

COM(2018) 239 final 2018/0113 (COD) 25.4.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn (EU) 2017/1132 met betrekking tot grensoverschrijdende omzettingen, fusies en splitsingen**

COM(2018) 241 fi 2018/0114 (COD) 25.4.2018

39.Voorwaarden en procedure opVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD totCOM(2017) 257 final
grond waarvan de Commissie vanvaststelling van de voorwaarden en procedure op grond waarvan de Commissie van ondernemingen en2017/0087 (COD)
ondernemingen mag vragenondernemersverenigingen mag vragen informatie over de interne markt en aanverwante gebieden te2.5.2017
informatie te verstrekkenverstrekken**
42.Insolventie- en kwijtingsproceduresVoorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende preventieve herstructureringsstelsels, een tweede kans en maatregelen ter verhoging van de efficiëntie van herstructurerings-, insolventie- en kwijtingsprocedures, en tot wijziging van Richtlijn 2012/30/EU**COM(2016) 723 final 2016/0359 (COD) 22.11.2016

18

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

43.

Wetgeving inzake EU-typegoedkeuring in verband met terugtrekking Verenigd Koninkrijk uit de Unie

(Brexit-paraatheid)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot aanvulling van de wetgeving inzake EU-typegoedkeuring in verband met de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Unie

COM(2018) 397 final 2018/0220 (COD) 4.6.2018

Een

diepere en billijkere

Economische en Monetaire Unie


44.

45.

46.

48.

Door

overheidsobligaties gedekte effecten


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende door overheidsobligaties gedekte effecten*

Kredietservicers, kredietkopers en uitwinning van zekerheden


COM(2018) 339 fi 2018/0171 (COD) 24.5.2018


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake kredietservicers, kredietkopers en de uitwinning van zekerheden**


COM(2018) 135 final 2018/0063 (COD) 14.3.2018

Steun

structurele hervormingen in de lidstaten

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1303/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 17 december 2013 houdende gemeenschappelijke bepalingen inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds, het Cohesiefonds, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij en algemene bepalingen inzake het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds, het Cohesiefonds en het Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij, en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1083/2006 van de Raad wat betreft steun voor structurele hervormingen in de lidstaten*

COM(2017) 826 fi 2017/0336 (COD) 6.12.2017

Bankenpakket

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 575/2013 wat betreft de hefboomratio, de nettostabielefinancieringsratio, vereisten inzake eigen vermogen en in aanmerking komend vreemd vermogen, tegenpartijkredietrisico, marktrisico, blootstellingen aan centrale tegenpartijen, blootstellingen aan instellingen voor collectieve belegging, grote blootstellingen, rapportage- en openbaarmakingsvereisten en tot wijziging van Verordening (EU)

blootstellingen, 648/2012*

COM(2016) 850 fi 2016/0360 (COD) 23.11.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging Verordening (EU) nr. 806/2014 met betrekking tot de verliesabsorptie- en herkapitalisatiecapaciteit voor kredietinstellingen en beleggingsondernemingen*

COM(2016) 851 final 2016/0361 (COD) 23.11.2016

47.VersterkingVoorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot vaststelling van bepalingen ter versterking van deCOM(2017) 824 final
begrotingsverantwoordelijkheid enbegrotingsverantwoordelijkheid en de begrotingskoers op middellange termijn in de lidstaten*2017/0335 (CNS)
begrotingskoers op middellange6.12.2017
termijn in de lidstaten

19

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

49.

50.

51.

Herstel en afwikkeling centrale tegenpartijen

Europees depositoverzekeringsstelsel

Gezamenlijke vertegenwoordiging eurozone in IMF

I--------------------------------------------------------------------

52. Antiwitwasrichtlijn

53. Europees Monetair Fonds

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2014/59/EU betreffende de verliesabsorptie- en herkapitalisatiecapaciteit van kredietinstellingen en beleggingsondernemingen en tot wijziging van Richtlijn 98/26/EG, Richtlijn 2002/47/EG, Richtlijn 2012/30/EU, Richtlijn 2011/35/EU, Richtlijn 2005/56/EG, Richtlijn 2004/25/EG en Richtlijn 2007/36/EG*


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2013/36/EU met betrekking tot vrijgestelde entiteiten, financiële holdings, gemengde financiële holdings, beloning, toezichtmaatregelen en -bevoegdheden en kapitaalconserveringsmaatregelen*


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende een kader voor het herstel en de afwikkeling van centrale tegenpartijen en tot wijziging van de Verordeningen (EU) nr. 1095/2010, (EU) nr. 648/2012 en (EU) 2015/2365*


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 806/2014 met het oog op de instelling van een Europees depositoverzekeringsstelsel*


Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD tot vaststelling van maatregelen om geleidelijk een gezamenlijke vertegenwoordiging van de eurozone in het Internationaal Monetair Fonds tot stand te brengen**


Gewijzigd voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1093/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Bankautoriteit); Verordening (EU) nr. 1094/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen); Verordening (EU) nr. 1095/2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor effecten en markten); Verordening (EU) nr. 345/2013 betreffende Europese durfkapitaalfondsen; Verordening (EU) nr. 346/2013 betreffende Europese sociaalondernemerschapsfondsen; Verordening (EU) nr. 600/2014 betreffende markten in financiële instrumenten; Verordening (EU) 2015/760 betreffende Europese langetermijnbeleggingsinstellingen; Verordening (EU) 2016/1011 betreffende indices die worden gebruikt als benchmarks voor financiële instrumenten en financiële overeenkomsten of om de prestatie van beleggingsfondsen te meten; Verordening (EU) 2017/1129 betreffende het prospectus dat moet worden gepubliceerd wanneer effecten aan het publiek worden aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt worden toegelaten, en Richtlijn (EU) 2015/849 van het Europees Parlement en de Raad van 20 mei 2015 inzake de voorkoming van het gebruik van het financiële stelsel voor het witwassen van geld of terrorismefinanciering**

Voorstel

voor een

VERORDENING VAN DE RAAD tot instelling van het Europees Monetair Fonds*

COM(2016) 852 final 2016/0362 (COD) 23.11.2016

COM(2016) 854 fi 2016/0364 (COD) 23.11.2016

COM(2016) 856 fi 2016/0365 (COD) 28.11.2016

COM(2015) 586 final 2015/0270 (COD) 24.11.2015

COM(2015)603 f 2015/250 (NLE) 21.10.2015

COM(2018) 646 final 2017/0230 (COD) 12.9.2018

COM(2017) 827 final 2017/0333 (APP) 6.12.2017

20

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

54.

Meerjarig Financieel Kader

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot uitbreiding tot de niet-deelnemende lidstaten van de toepassing van Verordening (EU) .../2018 tot vaststelling van een programma inzake uitwisselingen, bijstand en opleiding voor de bescherming van de euro tegen valsemunterij voor de periode 2021-2027 (het programma 'Pericles IV')

COM(2018) 371 final 2018/0219 (APP) 31.5.2018

Handel: Een

evenwichtig en vooruitstrevend handelsbeleid om de globalisering in goede banen te leiden


55.

Screening buitenlandse directe investeringen in Europese Unie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een kader voor de screening van buitenlandse directe investeringen in de Europese Unie*

COM(2017) 487 fi 2017/0224 (COD) 13.9.2017

57.

In WTO-lijst van Unie opgenomen tariefcontingenten na terugtrekking Verenigd Koninkrijk uit de Unie

(Brexit-paraatheid)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake de verdeling van de in de WTO-lijst van de Unie opgenomen tariefcontingenten na de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Unie en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 32/2000 van de Raad

COM(2018) 312 fi 2018/0158 (COD) 22.5.2018

56.Gewijzigd voorstel ToegangGewijzigd voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAADCOM(2016) 34 final
goederen en diensten uit derdeover toegang van goederen en diensten uit derde landen tot de interne aanbestedingsmarkt van de Unie en2012/0060 (COD)
landen tot interne markt Europeseprocedures tot ondersteuning van onderhandelingen over toegang van goederen en diensten uit de Unie tot29.1.2016
Uniede aanbestedingsmarkten van derde landen**
(Overheidsopdrachten en derde
landen)

Een

op wederzijds vertrouwen gebaseerde ruimte van recht en grondrechten


58.

Het op de markt brengen en het gebruik van precursoren voor explosieven

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over het op de markt brengen en het gebruik van precursoren voor explosieven, tot wijziging van bijlage XVII bij Verordening (EG) nr. 1907/2006 en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 98/2013 over het op de markt brengen en het gebruik van precursoren voor explosieven**

59.


COM(2018) 209 final 2018/0103 (COD) 17.4.2018

Gebruik financiële en andere informatie met het oog op het voorkomen, opsporen, onderzoeken of vervolgen bepaalde strafbare feiten

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van regels ter vergemakkelijking van het gebruik van financiële en andere informatie voor het voorkomen, opsporen, onderzoeken of vervolgen van bepaalde strafbare feiten en tot intrekking van Besluit 2000/642/JBZ*

COM(2018) 213 fi 2018/0105 (COD) 17.4.2018

60.

Fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de bestrijding van fraude en vervalsing in verband met andere betaalmiddelen dan contanten en ter vervanging van Kaderbesluit 2001/413/JBZ**

COM(2017) 489 final 2017/0226 (COD) 13.9.2017

21

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

61.

62.

65.

66.

67.

Interoperabiliteit EU-informatiesystemen

Voorkomen verspreiding terroristische inhoud op het

63.

Uniemechanisme voor civiele bescherming

64. Consumentenbescherming

Versterking beveiliging identiteitskaarten

Voorstel inzake bescherming klokkenluiders

Europees bevel tot verstrekking en bewaring elektronisch bewijsmateriaal in strafzaken

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een kader voor interoperabiliteit tussen de EU-informatiesystemen (grenzen en visa) en tot wijziging van Beschikking 2004/512/EG van de Raad, Verordening (EG) nr. 767/2008, Besluit 2008/633/JBZ van de Raad, Verordening (EU) 2016/399 en Verordening (EU) 2017/2226*


COM(2017) 793 final 2017/0351 (COD) 12.12.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een kader voor interoperabiliteit tussen de EU-informatiesystemen (politiële en justitiële samenwerking, asiel en migratie)*


COM(2017) 794 fi 2017/0352 (COD) 12.12.2017

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD ter voorkoming van de verspreiding van terroristische online-inhoud (Bijdrage van de Europese Commissie aan de bijeenkomst van de

EU-leiders in Salzburg op 19-20 september 2018)**


COM(2018) 640 fi 2018/0331 (COD) 12.9.2018

Voorstel voor een BESLUIT VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Besluit nr. 1313/2013/EU betreffende een Uniemechanisme voor civiele bescherming**

COM(2017) 772 final 2017/0309 (COD) 23.11.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende representatieve vorderingen ter bescherming van de collectieve belangen van consumenten en tot intrekking van Richtlijn 2009/22/EG**

COM(2018) 184 fi 2018/0089 (COD) 11.4.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 93/13/EEG van de Raad van 5 april 1993, Richtlijn 98/6/EG van het Europees Parlement en de Raad, Richtlijn 2005/29/EG van het Europees Parlement en de Raad en Richtlijn 2011/83/EU van het Europees Parlement en de Raad wat betreft betere handhaving en modernisering van de regels voor consumentenbescherming in de EU**

COM(2018) 185 final 2018/0090 (COD) 11.4.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de versterking van de beveiliging van identiteitskaarten van burgers van de Unie en van verblijfsdocumenten afgegeven aan burgers van de Unie en hun familieleden die hun recht van vrij verkeer

uitoefenen**


COM(2018) 212 fi 2018/0104 (COD) 17.4.2018

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake de bescherming van personen die inbreuken op het Unierecht melden**


COM(2018) 218 fi 2018/0106 (COD) 23.4.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het Europees bevel tot verstrekking en het Europees bevel tot bewaring van elektronisch bewijsmateriaal in strafzaken*

COM (2018) 225 final 2018/0108 (COD) 17.4.2018

22

internet

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

68.

71.

Europees Strafregister Informatiesysteem

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot invoering van een gecentraliseerd systeem voor de vaststelling welke lidstaten over informatie beschikken inzake veroordelingen van onderdanen van derde landen en staatlozen (TCN) ter aanvulling en ondersteuning van het Europees Strafregister Informatiesysteem (ECRIS-TCN) en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 1077/2011*


COM(2017) 344 final 2017/0144 (COD) 29.6.2017

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Kaderbesluit 2009/315/JBZ van de Raad, betreffende de uitwisseling van informatie over onderdanen van derde landen en betreffende het Europees Strafregister Informatiesysteem (ECRIS), en ter vervanging van Besluit 2009/316/JBZ van de Raad*

COM(2016) 7 fina 2016/0002 (COD) 19.1.2016

70. Burgerlijke

en handelszaken

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1393/2007 van het Europees Parlement en de Raad inzake de betekening en de kennisgeving in de lidstaten van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke of in handelszaken (betekening en kennisgeving van stukken)**

COM(2018) 379 final 2018/0204 (COD) 31.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging

van Verordening (EG) nr. 1206/2001 van de Raad van 28 mei 2001 betreffende de samenwerking tussen

de gerechten van de lidstaten op het gebied van bewijsverkrijging in burgerlijke en handelszaken**

Meerjarig Financieel Kader


COM(2018) 378 fi 2018/0203 (COD) 31.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake de bescherming van de begroting van de Unie in geval van fundamentele tekortkomingen op het gebied van de rechtsstaat in de lidstaten


COM(2018) 324 final 2018/0136 (COD) 2.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het fraudebestrijdingsprogramma van de EU


COM(2018) 386 fi 2018/0211 (COD) 30.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma Rechten en waarden


COM(2018) 383 fi 2018/0207 (COD) 30.5.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het programma Justitie

COM(2018) 384 final 2018/0208 (COD) 30.5.2018

Naar

een nieuw migratiebeleid

69.EU-noodreisdocumentVoorstel voor een RICHTLIJN VAN DE RAAD tot vaststelling van een EU-noodreisdocument en tot intrekking van Besluit 96/409/GBVB**COM(2018) 358 final 2018/0186 (CNS) 31.5.2018

23

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

72.

74.

77.

78.

Visumcode

73. Visuminformatiesystemen

Europees netwerk

immigratieverbindingsfunctionaris

sen

75.

Tijdelijke herinvoering grenstoezicht aan binnengrenzen

76. Europese

grens- en kustwacht

Terugkeerbeleid


Toegang en verblijf onderdanen derde landen met oog op een hooggekwalificeerde baan ("Blue Card"-voorstel)

79. Gemeenschappelijk Europees

asielstelsel

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 810/2009 tot vaststelling van een gemeenschappelijke visumcode (Visumcode)**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EG) nr. 767/2008, Verordening (EG) nr. 810/2009, Verordening (EU) 2017/2226, Verordening (EU) 2016/399, Verordening XX/2018 [de interoperabiliteitsverordening] en Beschikking 2004/512/EG, en tot intrekking van Besluit 2008/633/JBZ van de Raad**


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de oprichting van een Europees netwerk van immigratieverbindingsfunctionarissen (herschikking)**


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) 2016/399 wat betreft de regels die van toepassing zijn op de tijdelijke herinvoering van het grenstoezicht aan de binnengrenzen**

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de Europese grens- en kustwacht en tot intrekking van Gemeenschappelijk Optreden 98/700/JBZ van de Raad, Verordening (EU) nr. 1052/2013 van het Europees Parlement en de Raad en Verordening (EU) 2016/1624 van het Europees Parlement en de Raad (Bijdrage van de Europese Commissie aan de bijeenkomst van leiders in Salzburg op 19–20 september 2018)**


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD over gemeenschappelijke normen en procedures in de lidstaten voor de terugkeer van onderdanen van derde landen die illegaal op hun grondgebied verblijven (herschikking) (Bijdrage van de Europese Commissie aan de bijeenkomst van de leiders in Salzburg op 19–20 september 2018)**


Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de voorwaarden voor toegang en verblijf van onderdanen van derde landen met het oog op een hooggekwalificeerde baan*

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het Asielagentschap van de Europese Unie en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 439/2010

Gewijzigd voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake het Asielagentschap van de Europese Unie en tot intrekking van Verordening (EU) nr. 439/2010 (Bijdrage van de Europese Commissie aan de bijeenkomst van de leiders in Salzburg op 19-20 september 2018)**

COM(2018) 252 final 2018/0061 (COD) 14.3.2018

COM(2018) 302 fi 2018/0152 (COD) 16.5.2018

COM(2018) 303 fi 2018/0153 (COD) 16.5.2018

COM(2017) 571 final 2017/0245 (COD) 27.9.2017

COM(2018) 631 fi 2018/0330 (COD) 12.9.2018

COM(2018) 634 final 2018/0329 (COD) 12.9.2018

COM(2016) 378 fi 2016/0176 (COD) 7.6.2016

COM(2016) 271 final

COM(2018) 633 final 2016/0131 (COD) 12.9.2018

24

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende de instelling van 'Eurodac' voor de vergelijking van vingerafdrukken ten behoeve van een doeltreffende toepassing van [Verordening (EU) nr. 604/2013 tot vaststelling van de criteria en instrumenten om te bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een verzoek om internationale bescherming dat door een onderdaan van een derde land of een staatloze bij een van de lidstaten wordt ingediend], voor de identificatie van een illegaal verblijvende onderdaan van een derde land of staatloze en betreffende verzoeken van rechtshandhavingsinstanties van de lidstaten en Europol om vergelijkingen van Eurodac-gegevens ten behoeve van rechtshandhaving (herschikking)*


COM(2016) 272 final 2016/0132 (COD) 4.5.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van de criteria en instrumenten om te bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een verzoek om internationale bescherming dat door een onderdaan van een derde land of bij een van de lidstaten wordt ingediend (herschikking)* (Hervorming van het

staatloze

Dublinsysteem)


COM(2016) 270 fi 2016/0133 (COD) 4.5.2016

Voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van normen voor de opvang van verzoekers om internationale bescherming (herschikking)*


COM(2016) 465 final 2016/0222 (COD) 13.7.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD inzake

normen voor de erkenning van onderdanen van derde landen of staatlozen als personen die internationale bescherming genieten, voor een uniforme status voor vluchtelingen of voor personen die in aanmerking komen voor subsidiaire bescherming, en voor de inhoud van de verleende bescherming, alsook tot

wijziging van Richtlijn 2003/109/EG van de Raad van 25 november 2003

langdurig ingezeten onderdanen van derde landen

betreffende de status van

COM(2016) 466 fi 2016/0223 (COD) 13.7.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van het Fonds voor asiel en migratie

COM(2018) 471 final 2018/0248 (COD) 12.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een gemeenschappelijke procedure voor internationale bescherming in de Unie en tot intrekking van Richtlijn 2013/32/EU*COM(2016) 467 final 2016/0224 (COD) 13.7.2016
80.Meerjarig Financieel KaderVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting, in het kader van het Fonds voor geïntegreerd grensbeheer, van het instrument voor financiële steun voor grensbeheer en visaCOM(2018) 473 final 2018/0249 (COD) 12.6.2018

25

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot oprichting van het Fonds voor interne veiligheid

COM(2018) 472 final 2018/0250 (COD) 13.6.2018

Krachtiger rol op het wereldtoneel


81.

Meerjarig Financieel Kader

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling, in het kader van het Fonds voor geïntegreerd grensbeheer, van het instrument voor financiële steun voor douanecontroleapparatuur


COM(2018) 474 fi 2018/0258 (COD) 12.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD vaststelling van het instrument voor nabuurschapsbeleid, ontwikkeling en internationale samenwerking


COM(2018) 460 final 2018/0243 (COD) 14.6.2018

Voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD inzake de associatie van de landen en gebieden overzee met de Europese Unie, met inbegrip van de betrekkingen tussen de Europese Unie enerzijds en Groenland en het Koninkrijk Denemarken anderzijds ("LGO-besluit")


COM(2018) 461 f 2018/0244 (CNS) 14.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD tot vaststelling van een Europees instrument voor nucleaire veiligheid, ter aanvulling van het instrument voor nabuurschapsbeleid, ontwikkeling en internationale samenwerking op basis van het Euratom-Verdrag


COM(2018) 462 final 2018/0245 (NLE) 14.6.2018

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van het instrument voor pretoetredingssteun (IPA III)

COM(2018) 465 final 2018/0247 (COD) 16.6.2018

Voorstel van de hoge vertegenwoordiger van de Unie voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, met steun van de Commissie, aan de Raad voor een BESLUIT VAN DE RAAD tot oprichting van een

Europese vredesfaciliteit (niet-budgettair

fonds voor de duur van het

Meerjarig Financieel Kader)

HR(2018) 94

Een Unie

van democratische verandering

82.

Comitologie

Voorstel

VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot aanpassing van een aantal rechtshandelingen die verwijzen naar de regelgevingsprocedure met toetsing, aan de artikelen 290 en 291 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie**


COM(2016) 799 final 2016/0400 (COD) 14.12.2016

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot aanpassing van een aantal rechtshandelingen op het gebied van justitie die verwijzen naar de regelgevingsprocedure met toetsing, aan artikel 290 van het Verdrag betreffende de werking van de

Europese Unie

COM (2016) 798 f 2016/0399 (COD) 14.12.2016

26

tot

Nr.ThemaVolledige titel3Referentie


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 182/2011 tot vaststelling van de algemene voorschriften en beginselen die van toepassing zijn op de wijze waarop de lidstaten de uitoefening van de uitvoeringsbevoegdheden door de Commissie controleren

83.


COM(2017) 85 final 2017/035 (COD) 14.2.2017

Bescherming persoonsgegevens in de context van verkiezingen voor het Europees Parlement

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU, Euratom) nr. 1141/2014 wat betreft een verificatieprocedure in verband met inbreuken op de regels inzake de bescherming van persoonsgegevens in de context van verkiezingen voor het Europees Parlement (Bijdrage van de Europese Commissie aan de bijeenkomst van de leiders Salzburg 19–20 september 2018)**

COM(2018) 636 fi 2018/0336 (COD) 12.9.2018

84.Europees burgerinitiatiefVoorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD betreffende het Europees burgerinitiatief*COM(2017) 482 final 2017/0220 (COD) 13.9.2017

27

Bijlage IV: In te trekken voorstellen4

Nr.COM / Interinstitutionele referentieTitelRedenen voor de intrekking
Economische en financiële zaken, belastingen en douane

1.

SEC(2008) 2302

definitief

voor een

Aanbeveling Commissie wordt

BESLUIT VAN DE RAAD waarbij de gemachtigd te onderhandelen over een overeenkomst met het Koninkrijk Noorwegen met het oog op de toepassing van maatregelen van gelijke strekking als die welke zijn vervat in Richtlijn 2003/48/EG van de Raad van 3 juni 2003 betreffende belastingheffing op inkomsten uit spaargelden in de vorm van rentebetaling

Achterhaald: De kwestie valt onder de Common Reporting Standard (CRS) over belastingaangelegenheden die is ontwikkeld in reactie op het verzoek van de G20 en op 15 juli 2014 is goedgekeurd door de OESO-Raad. De multilaterale overeenkomst tot uitvoering van de CRS bestrijkt de EU en

Noorwegen.

2.

COM(2009) 644 2008/0234 (CNS)

definitief

Gewijzigd voorstel voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de ondertekening en de voorlopige toepassing van de samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en het Vorstendom Liechtenstein, anderzijds, ter bestrijding van fraude en andere illegale activiteiten die hun financiële belangen schaden en tot uitwisseling van inlichtingen in belastingzaken

3.

COM(2009) 648 definitief 2008/0234 (CNS)


Achterhaald: De kwestie komt aan bod in de overeenkomst EU-Liechtenstein inzake de belastingheffing op inkomsten uit spaargelden, als gewijzigd in 2015 ("overeenkomst over de automatische uitwisseling van fiscale informatie"), die in overeenstemming is met de Common Reporting Standard (CRS) over belastingaangelegenheden van de OESO.


Gewijzigd voorstel voor een BESLUIT VAN DE   RAAD

betreffende de sluiting, namens de Europese Unie,  van de

samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en het Vorstendom Liechtenstein,

anderzijds, ter bestrijding van fraude en andere   illegale

activiteiten die hun financiële belangen schaden   en tot uitwisseling van inlichtingen in belastingzaken

Achterhaald: De kwestie komt aan bod in de overeenkomst EU-Liechtenstein inzake de belastingheffing op inkomsten uit spaargelden, als gewijzigd in 2015 ("overeenkomst over de automatische uitwisseling van fiscale informatie"), die in overeenstemming is met de Common Reporting Standard (CRS) over belastingaangelegenheden van de OESO.

Maritieme

zaken en visserij


4.

COM(2012)    21

2012/0013 (COD)

definitief,

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 1342/2008 van de Raad van 18 december 2008    tot vaststelling van een langetermijnplan voor

kabeljauwbestanden en de bevissing van deze bestanden

Achterhaald: De

kwestie valt nu onder het nieuwe meerjarenbeheersplan voor

Noordzee (Verordening (EU) 2018/973, PB L 179 van 16.7.2018)

Deze

lijst bevat lopende wetgevingsvoorstellen die de

Commissie

de komende zes maanden

(tegen

april

2019)

wil intrekken.

28

de

4

Nr.COM / Interinstitutionele referentieTitelRedenen voor de intrekking
Veiligheid en migratie

5.

6.

7.

8.

COM(2016) 491 fi 2016/0236 (CNS)

COM(2015) 452 fi 2015/0211 (COD)

COM(2014) 382 final 2014/0202 (COD)

COM(2015) 450 fi 2015/0208 (COD)

Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een EU-certificeringssysteem           voor           apparatuur           voor beveiligingsonderzoeken in de luchtvaart


Uit interinstitutioneel overleg is een consensus ontstaan dat de ontwikkeling van een Europese certificering beter kan worden bereikt door het wijzigen van de uitvoeringswetgeving die is gebaseerd op artikel 4, lid 3, en artikel 18, punt a), van Verordening (EG) nr. 300/2008 inzake gemeenschappelijke regels op het gebied van de beveiliging van de burgerluchtvaart. De Commissie zal starten met de voorbereidingen voor de eventuele wijziging van de uitvoeringswetgeving van Verordening (EG) nr. 300/2008.


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een gemeenschappelijke EU-lijst van veilige landen van herkomst voor de toepassing van Richtlijn 2013/32/EU van het Europees Parlement en de Raad betreffende gemeenschappelijke procedures voor de toekenning en intrekking van de internationale bescherming, en tot wijziging van Richtlijn 2013/32/EU


Een geactualiseerde benadering van deze kwestie wordt gegeven in het voorstel voor de verordening asielprocedures (COM(2016) 467 final), waarvoor de interinstitutionele procedure loopt in het kader van het pakket voor de hervorming van het gemeenschappelijk Europees asielstelsel.


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Verordening (EU) nr. 604/2013 wat betreft de vaststelling welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een verzoek om internationale bescherming dat is ingediend door een niet-begeleide minderjarige zonder gezinsleden, broers of zussen of familieleden die legaal in een lidstaat verblijven


Een geactualiseerde benadering van deze kwestie wordt gegeven in het voorstel voor de hervorming van het Dublinsysteem (COM(2016) 270 final), waarvoor de interinstitutionele procedure loopt in het kader van het pakket voor de hervorming van het gemeenschappelijk Europees asielstelsel.


Voorstel voor een VERORDENING VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot vaststelling van een crisisherplaatsingsmechanisme en tot wijziging van Verordening (EU) nr. 604/2013 van het Europees Parlement en de Raad van 26 juni 2013 tot vaststelling van de criteria en instrumenten om te bepalen welke lidstaat verantwoordelijk is voor de behandeling van een verzoek om internationale bescherming dat door een onderdaan van een derde land of een staatloze bij een van de lidstaten wordt ingediend


Een geactualiseerde benadering van deze kwestie wordt gegeven in het voorstel voor de hervorming van het Dublinsysteem (COM(2016) 270 final), waarvoor de interinstitutionele procedure loopt in het kader van het pakket voor de hervorming van het gemeenschappelijk Europees asielstelsel.

29

Nr.COM / Interinstitutionele referentieTitelRedenen voor de intrekking

9.

COM(2018) 167

Voorstel voor een machtiging van de veilige, ordelijke en

BESLUIT VAN DE RAAD houdende

Commissie om het mondiale pact voor

reguliere migratie op het gebied van

ontwikkelingssamenwerking goed te keuren namens de

Unie

10.

COM(2018) 168


Dit voorstel is niet langer vereist omdat de goedkeuring van het mondiale pact in twee stappen zal verlopen: de goedkeuring van het resultaat van de onderhandelingen op de intergouvernementele conferentie en daarna de formele bekrachtiging door een resolutie van de Algemene Vergadering van de VN. Dit voorstel houdt verband met COM(2018) 168.


Voorstel machtiging veilige, ordelijke

voor een van de

BESLUIT VAN DE RAAD houdende

Commissie om het mondiale pact voor

n reguliere migratie op het gebied van

migratiebeleid goed te keuren namens de

Unie

Voorstellen niet langer vereist omdat de goedkeuring van het mondiale pact in twee stappen zal verlopen: de goedkeuring van het resultaat van de onderhandelingen op de intergouvernementele conferentie en daarna de formele bekrachtiging door een resolutie van de Algemene Vergadering van de VN.

30

final

Bijlage V: Lijst

voorgenomen intrekkingen

Nr.BeleidsterreinTitelRedenen voor intrekking

1.

4.

Kapitaalmarktenunie

2. Belastingen

en douane

3. Belastingen en douane

Belastingen

en douane

5. Voedselveiligheid

Richtlijn 2001/34/EG van het Europees Parlement en de Raad van 28 mei 2001 betreffende de toelating van effecten tot de officiële notering aan een effectenbeurs en de informatie die over deze effecten moet worden gepubliceerd


De meeste van de vereisten uit deze richtlijn komen nu aan bod in Richtlijn 2013/50/EG        (gewijzigde        transparantierichtlijn)        en        in        de

prospectusverordening. De resterende nog toepasselijke bepalingen van Richtlijn 2001/34/EG kunnen worden ingetrokken.


Verordening (EG) nr. 964/2007 van de Commissie van 14 augustus 2007 houdende uitvoeringsbepalingen inzake de opening en het beheer van de tariefcontingenten voor rijst van oorsprong uit de minst ontwikkelde landen voor de verkoopseizoenen 2007/2008 en 2008/2009

Achterhaald: De tariefcontingenten uit deze handeling waren onderdeel van de uitvoeringsperiode van het 'alles-behalve-wapens'-initiatief vanaf 2001. Zij bestaan niet langer omdat sinds 2009 geen tariefcontingenten meer worden gebruikt en de handel in rijst uit die landen thans rechten- en contingentvrij is.

Verordening (EEG) nr. 3512/80 van de Commissie van 23 december 1980 houdende afwijking voor de landen van de gemeenschappelijke markt van Midden-Amerika van de artikelen 1, 6 en 12 van Verordening (EEG) nr. 3510/80 van de Commissie van 23 december 1980 betreffende de definitie van het begrip 'producten van oorsprong' voor de toepassing van de door de Europese Economische Gemeenschap voor bepaalde    producten    uit    ontwikkelingslanden    verleende

tariefpreferenties

Achterhaald: Deze handeling betreft herkomstregels vo preferentiestelsels (APS) van de Unie die achterhaald zijn

r algemene van de Unie die achterhaald zijn (Verordening (EEG) nr. 3322/80 van de Raad van 16 december 1980). Zij wijkt af van een aantal artikelen van een andere handeling (Verordening (EEG) nr. 3510/80) die reeds is ingetrokken.


Verordening (EEG) nr. 3513/80 van de Commissie van 23 december 1980 houdende afwijking voor de landen die de Overeenkomst van Carthagena (Andesgroep) ondertekend hebben van de artikelen 1, 6 en 12 van Verordening (EEG) nr. 3510/80 van de Commissie van 23 december 1980 betreffende de definitie van het begrip 'producten van oorsprong' voor de toepassing    van    de    door    de    Europese    Economische

Gemeenschap         voor         bepaalde         producten        uit

ontwikkelingslanden verleende tariefpreferenties


Achterhaald: Deze handeling betreft herkomstregels voor algemene preferentiestelsels (APS) van de Unie die achterhaald zijn (Verordening (EEG) nr. 3322/80 van de Raad van 16 december 1980). Zij wijkt af van een aantal artikelen van een andere handeling (Verordening (EEG) nr. 3510/80) die reeds is ingetrokken.

Richtlijn 78/142/EEG van de Raad van 30 januari 1978 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten inzake materialen en voorwerpen die vinylchloride-monomeer bevatten en bestemd zijn om met levensmiddelen in aanraking te komen

De kwesties die in deze richtlijn van de Raad aan bod komen, vallen onder het toepassingsgebied en de bepalingen van Verordening (EU) nr. 10/2011 van de Commissie betreffende materialen en voorwerpen van kunststof, bestemd om met levensmiddelen in contact te komen. Deze richtlijn van de Raad is daardoor nu achterhaald.

31

van

Nr.BeleidsterreinTitelRedenen voor intrekking

6.

Voedselveiligheid

Richtlijn 85/572/EEG van de Raad van 19 december 1985 tot vaststelling van de lijst van de simulatiestoffen waarvan gebruik moet worden gemaakt voor de controle op migratie van bestanddelen van materialen en voorwerpen van kunststof bestemd om met levensmiddelen in aanraking te komen

De kwesties die in deze richtlijn van de Raad aan bod komen, vallen onder het toepassingsgebied en de bepalingen van Verordening (EU) nr. 10/2011 van de Commissie betreffende materialen en voorwerpen van kunststof, bestemd om met levensmiddelen in contact te komen. Deze richtlijn van de Raad is daardoor nu achterhaald.

7.

Voedselveiligheid


Richtlijn 82/711/EEG van de Raad van 18 oktober 1982 betreffende de basisregels voor de controle op migratie van bestanddelen van materialen en voorwerpen van kunststof bestemd om met levensmiddelen in aanraking te komen


De kwesties die in deze richtlijn van de Raad aan bod komen, vallen onder het toepassingsgebied en de bepalingen van Verordening (EU) nr. 10/2011 van de Commissie betreffende materialen en voorwerpen van kunststof, bestemd om met levensmiddelen in contact te komen. Deze richtlijn van de Raad is daardoor nu achterhaald.

32